Nieuws

Heeft u vragen

(0523) 27 15 80

secretariaat@hannahscholen.nl

Optreden Ugandees kinderkoor op de Doekesschool

13 juli 2023

Afgelopen maandagmiddag was er het geluid van trommels en klonken er stemmen bij de Doekesschool in Hardenberg. Eigenlijk niet ongewoon, want de Doekesschool is ook een school waar muziek in zit, maar deze keer was het toch anders. De leerlingen van de Doekesschool waren juist stil en luisterden ademloos naar een kinderkoor uit Oeganda. Het koor is op tournee en gaf een optreden. Het koor bestaat uit kinderen van de basisschool Kidsgear. De muziek was vrolijk en het duurde niet lang of de eerste kinderen begonnen ook mee te klappen en te dansen.

Naast rekenen en taal is burgerschap een van de basisvaardigheden die leerlingen op de basisschool leren. Op de Doekesschool vinden ze het belangrijk dat er liefde en aandacht is voor onze omgeving. Daarom is het belangrijk dat leerlingen een open oog en open hart hebben voor de wereld om hen heen. Het optreden is dan ook georganiseerd in samenwerking met de stichting Up4s en werd er op deze manier geld ingezameld voor het werk van UP4S in Oeganda waar ze dagelijks de complete zorg hebben voor ruim 700 wees- en kansarme kinderen.

Deze keer bleef het bij een optreden, maar volgend jaar komt het kinderkoor uit Oeganda weer naar Hardenberg en zijn er al afspraken gemaakt dat de leerlingen van de Doekesschool en de kinderen uit Oeganda tijdens workshop samen gaan dansen en muziek maken.

Ga terug naar Nieuwsoverzicht