Nieuws

Heeft u vragen

(0523) 27 15 80

secretariaat@hannahscholen.nl

Onderzoekswedstrijd Scholengroep Hannah

1 juli 2021

17 juni was het zover! De Hannah onderzoekswedstrijd van 2021! Drie scholen hadden een prachtig onderzoek uitgevoerd rond het thema ‘animal allies’. Ze hadden een dier gekozen en een probleem rond de interactie van mensen met dat dier. Vervolgens hebben ze dit probleem verder onderzocht en bekeken of er al oplossingen voor dit probleem bestaan. Uiteindelijk is er een nieuwe oplossing bedacht voor dit probleem. Ze hebben allen ook deskundigen geraadpleegd. In het onderzoek moest ook de samenwerking worden bijgehouden. Op 17 juni kwamen de 4 juryleden naar het bestuurskantoor om daar de presentaties op scherm via Teams te kunnen zien. Een leerling, Mariët, schrijft:
Aan het begin van de dag begonnen we met kijken of we goed te verstaan waren enzo.
En ondertussen ging de rest oefenen voor alle presentaties.
Toen alles het goed deed gingen we beginnen met voorstellen, en begonnen we met alle presentaties.
Tussendoor kregen we een traktatie van hogeschool Viaa: drinken en wat lekkers.
Onze klas was als laatste aan de beurt om te presenteren.
Onder andere onze eigen bestuurder Annemarie Stolper zat in de jury en was enthousiast over de onderzoeken en de samenwerking van de verschillende teams. Na de lunch, waarin de kinderen werden getrakteerd door Scholengroep Hannah en de jury ook fijn was voorzien, ging de jury in beraad voor de beoordelingen. Wie zou de wisselbeker krijgen voor onderzoek en wie voor samenwerking?
Mariët:
Na de pauze werden de prijzen bekend gemaakt.
De Bron heeft de prijs voor het beste onderzoek gewonnen en de ARS (wij dus!!!!) hebben de prijs voor de beste samenwerking gewonnen. We krijgen een supermooie grote wisselbeker. De Fakkel kreeg complimenten omdat ze heel sportief waren.
Het is heel gaaf dat we een prijs hebben gewonnen, want dat hadden we niet verwacht.
Alle spullen werden even opgeruimd en we kregen nog wat snoep, en we mochten even spelletjes spelen.
Dat was onze Animal Allies dag!

Ga terug naar Nieuwsoverzicht