Nieuws

Heeft u vragen

(0523) 27 15 80

secretariaat@hannahscholen.nl

Basisschool de Bron in actie voor Villa Joep

6 oktober 2022

GBS De Bron in actie voor Villa Joep!
Woensdag 5 oktober kwam basisschool De Bron in Enschede in actie voor Villa Joep! Villa Joep heeft als doel dat alle kinderen moeten kunnen genezen van neuroblastoom, één van de meest agressieve vormen van kinderkanker. Dex Elders, één van onze leerlingen, kreeg neuroblastoom toen hij 8 maanden oud was. De genezingskans van neuroblastoom is schrikbarend laag, 60% tot 70% van de kinderen met de zwaarste vorm van neuroblastoom overlijdt. Dex werd twee jaar later genezen verklaard, zit nu bij ons op school en rent nu zelf mee voor Villa Joep!

Over de sponsorloop
Woensdag 5 oktober organiseerde de school een sponsorloop voor Villa Joep. Om 12.50 uur werd het startsein gegeven door wethouder Jurgen van Houdt. Om 14.00 uur is de sponsorloop ten einde. De groepen 1, 2 en 3 liepen rondjes op het terrein van de school. De groepen 4 t/m 8 renden een rondje via de B.W. ter Kuilestraat – Willem de Clercqstraat – Pathmosstraat – Spinnerplein – Haaksbergerstraat. Ook deed een aantal leerkrachten mee voor het goede doel. Uiteraard was iedereen van harte uitgenodigd om de leerlingen langs de route aan te moedigen. Op school werden de knuffelolifanten, de mascotte van Villa Joep, verkocht. Uiteraard gaat de opbrengst hiervan eveneens naar Villa Joep.

Over Villa Joep
Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Daarmee is neuroblastoom één van de meest agressieve vormen van kinderkanker. Dat blijkt ook uit de cijfers: 60% tot 70% van de kinderen met de zwaarste vorm van neuroblastoom overlijdt. Daar wil Villa Joep verandering in brengen. Zij zijn de inspirator en aanjager van activiteiten die leiden tot het uit de wereld helpen van neuroblastoom. Villa Joep stelt onderzoek naar neuroblastoom centraal, zodat ze de kans op genezing versnellen én vergroten. Om dit belangrijke wetenschappelijk onderzoek te financieren is veel geld nodig. Villa Joep is hiervoor volledig afhankelijk van donaties. Donateurs krijgen daarbij de belofte dat iedere ontvangen euro volledig wordt besteed aan het onderzoek naar neuroblastoom!

Ga terug naar Nieuwsoverzicht