Nieuws

Heeft u vragen

(0523) 27 15 80

secretariaat@hannahscholen.nl

Burgemeester ontmoet praktische denkers op de Doekesschool

27 oktober 2022

Sinds begin dit jaar wandelt burgemeester Maarten Offringa de route 29 om kennis te maken met al het moois dat de gemeente Hardenberg te bieden heeft en de wandeling brengt de burgemeester langs alle 29 kernen. Inwoners zijn welkom om een stukje mee te wandelen of de burgemeester wandelt even ergens langs. Op woensdag 26 oktober wandelde burgemeester Offringa de etappe door Heemse en Marslanden. Daarin sloeg hij een bezoek aan één van de scholen niet over.

Op de Doekesschool is aandacht voor alle kinderen. Er zijn leerlingen die het leren gemakkelijk af gaat en uitgedaagd worden. Dat gebeurt elke dag in de klas, maar daarnaast gaan deze leerlingen één keer in de week naar de vaardighedengroep theoretische denkers. Ook deze woensdag waren ze samen aan de slag met een uitdagende opdracht.

Terwijl de theoretische denkers binnen aan het werk waren werd de burgemeester buiten ontvangen met een kop koffie door de praktische denkers. Dit zijn juist leerlingen die leren door te doen of het leren afwisselen met praktische opdrachten. Als het gaat om rekenen met liters en centiliters of kilo’s en grammen dat doen ze dan niet vanuit een boekje, maar bijvoorbeeld door te koken. Ook trekken ze erop uit naar bijvoorbeeld een nabijgelegen camping of laatst gingen ze naar de supermarkt, want ook daar zijn genoeg opdrachten die horen bij rekenen. Ook zijn de leerlingen al bij Hutten Mechanisatie en Tuin & Kado geweest. Op het moment dat burgemeester Maarten Offringa langs wandelde tijdens route 29 was het een schitterende herfstdag en waren de praktische denkers druk bezig met het ruimen van bladeren. Burgemeester wilde graag zijn handen uit de handen steken en bood direct zijn hulp aan. Eén van de leerlingen bedankte de burgemeester voor het aanbod:” … ik doe het liever zelf!” En met een grote glimlach op het gezicht ging de jongen weer aan de slag. De burgemeester liet zich door leerkracht Evelyn Tamminga bijpraten over de praktische denkers: “Op de Doekesschool vinden we het belangrijk dat kinderen gemotiveerd raken door positieve ervaringen om zichzelf te steeds te blijven verbeteren. Zo ontdekken kinderen dat leren leuk is, dat het belangrijk is om jezelf aan te zetten tot leren. Ook weten de leerlingen van de Doekesschool dat fouten maken mag, of eigenlijk moet. Het nog niet kunnen of het nog niet lukken is de motivatie is tot een nieuwe poging.”

De burgemeester nam afscheid van de leerlingen en wat is er dan leuker om nog even met bladeren te gooien, want op de Doekesschool wordt er geleerd en maken ze samen plezier.

 

Ga terug naar Nieuwsoverzicht