Nieuws

Heeft u vragen
Bel ons (0523) 27 15 80

Muizenplaag voor winkel aan de Markt?

Thuis hoop je niet dat je een muis door je kamer ziet rennen, laat staan dat het er meer zijn. Maar een winkel aan de Markt in Hardenberg heeft er een heleboel. Je zou het bijna een plaag noemen als je niet beter wist. Wanneer je er langs loopt kun je zien dat een hele muizenfamilie hierin zijn intrek heeft genomen. Je hoeft er weinig moeite voor te doen om de muizen te ontdekken, maar de goedlachse boekhandelaar vindt het helemaal niet erg. Sterker nog, hij is trots op de nieuwe bewoners van zijn winkel.

Dat de muizen intrek hebben genomen is het resultaat van een project van leerlingen van de Doekesschool. In de afgelopen weken hebben de leerlingen van deze basisschool met elkaar hard gewerkt aan hun muizenhuis. Het idee is ontstaan door de muizen Sam en Julia uit de boeken van Karina Schaapman. In Amsterdam staat in de bibliotheek hun levensechte muizenhuis, maar Sam en Julia gaan graag op avontuur en wilden ook graag een huis in het mooie Vechtdal. Daarbij is het oog gevallen op Hardenberg. De leerlingen van de Doekesschool hebben hen geholpen met de bouw en de inrichting daarvan. Het huis heeft verschillende kamers. Van slaapkamer tot speelkamer. Van keuken tot bakkerij. Maar het huis heeft ook een bruin-café waarbij details niet ontbreken. Je kunt zelfs de bierglazen op de bar ontdekken. Of een waskamer met de schone was aan de lijn. Het nabijgelegen theater de Voorvegter hoeft trouwens niet bang te zijn dat de muizen daar voor ontspanning naar een film of voorstelling zullen gaan, want in het huis zit zelfs een eigen bioscoop.

Niet alleen leerlingen van de Doekesschool zijn er druk mee geweest. Ook een aantal handige moeders en oma’s hebben niet stilgezeten en hebben kleine muisjes gebreid of gehaakt.

Ga terug naar Nieuwsoverzicht